Ve spolupráci se Střední odbornou škole v Bruntále, Krnovská 998/9 se v Hotelu Hvězda, Zámecké nám. 4/6, Bruntál dne 26. 5. 2022 uskutečnil poslední z řady workshopů, tentokrát na téma: Sezóna chřestu. Akci pořádal UNIHOST Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách ČR, z.s. v rámci projektu Zásady moderní přípravy jídel II, který je financován z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Lektorem byl šéfkuchař Václav Oboda, který vedl tento workshop poprvé a všichni zúčastnění učitelé ho velmi chválili za perfektní teoretickou i praktickou přípravu a odborné vedení kurzu.
Workshopu se zúčastnilo 5 škol Moravskoslezského kraje, které vyslaly 9 učitelů a 10 žáků. Kurz byl pro všechny účastníky zdarma.
Akci osobně navštívil zástupce Krajské hospodářské komory Moravskoslezského kraje
Ing. Miroslav Paloncy, kterému se průběh workshopu velmi líbil a ocenil přínos celého projektu pro rozvoj vzdělávání na středních gastronomických školách.
Chřestové menu
Předkrm: Zelený chřest a holandská omáčka,
zastřené vejce, hovězí pastrami, řeřicha, pečivo.
Polévka: Krém z bílého chřestu a šalotky,
mléčná pěna, krutón s pestem z medvědího česneku.
Hlavní chod: Medem glazírované kachní prso a bramborový nok,
bílý a zelený chřest, pěna z konfitované cibule a česneku.
Dezert: Pečený cheesecake a jahody,
čokoládová hlína.
FOTOGALERIE viz ZDE