WORKSHOP "ZÁSADY MODERNÍ PŘÍPRAVY JÍDEL II: SEZÓNA CHŘESTU" (Publikováno: 8.7.2022)

Ve spolupráci se Střední odbornou škole v Bruntále, Krnovská 998/9 se v Hotelu Hvězda, Zámecké nám. 4/6, Bruntál dne 26. 5. 2022 uskutečnil poslední z řady workshopů, tentokrát na téma: Sezóna chřestu. Akci pořádal UNIHOST Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách ČR, z.s. v rámci projektu Zásady moderní přípravy jídel II, který je financován z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Lektorem byl šéfkuchař Václav Oboda, který vedl tento workshop poprvé a všichni zúčastnění učitelé ho velmi chválili za perfektní teoretickou i praktickou přípravu a odborné vedení kurzu.

Workshopu se zúčastnilo 5 škol Moravskoslezského kraje, které vyslaly 9 učitelů a 10 žáků. Kurz byl pro všechny účastníky zdarma.

Akci osobně navštívil zástupce Krajské hospodářské komory Moravskoslezského kraje
Ing. Miroslav Paloncy, kterému se průběh workshopu velmi líbil a ocenil přínos celého projektu pro rozvoj vzdělávání na středních gastronomických školách.

Chřestové menu

Předkrm:      Zelený chřest a holandská omáčka,

                    zastřené vejce, hovězí pastrami, řeřicha, pečivo.

Polévka:        Krém z bílého chřestu a šalotky,

                     mléčná pěna, krutón s pestem z medvědího česneku.

Hlavní chod:  Medem glazírované kachní prso a bramborový nok,

                     bílý a zelený chřest, pěna z konfitované cibule a česneku.

Dezert:          Pečený cheesecake a jahody,

                     čokoládová hlína.

FOTOGALERIE viz ZDE

PARTNEŘI

sosbruntal@sosbruntal.cz
www.sosbruntal.cz